marți, 8 ianuarie 2013

Sfânta Liturghie alături de românii de peste Tisa


Potrivit calendarului bisericesc neîndreptat, în această perioadă, o parte dintre creștinii ortodocși au sărbătorit Crăciunul. Astăzi (8 ianuarie), Preasfințitul Părinte Iustin Sigheteanul, Arhiereu – vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului s-a aflat în mijlocul credincioșilor parohiei Slatina, localitate situată pe malul drept al Tisei, pe teritoriul actual al Ucrainei – informează postul de televiziune Trinitas.
Potrivit sursei, Preasfinția Sa a oficiat Sfânta Liturghie în biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din localitate, împreună cu un sobor de preoți și diaconi. Biserica Parohiei „Slatina”, care aparține de Episcopia Hustului și Vinogradovului din Ucraina, s-a dovedit neîncăpătoare pentru  credincioșii veniți în a doua zi după Crăciun să participe la Sfânta Liturghie.
La finalul Sfintei Liturghii, toți credincioșii au cântat colinde, Ierarhul dăruind Parohiei mai multe cărți de cult. În continuare, la casa parohială din localitate, Preasfințitul Părinte Iustin Sigheteanul a primit mai multe grupuri de colindători.
TOCpress.info

Niciun comentariu: