luni, 1 aprilie 2013

Comucidul sovietic din Nordul Bucovinei


COMUCIDUL SOVIETIC în satul Mahala din Bucovina (genocidul comunist din anul 1941)
I. Masacrul de la Lunca
6-7 februarie 1941
II. Deportările în Siberia
20/21 iulie 1940
22 mai 1941
12/13 iunie 1941
Ce este comucidul
În zilele noastre, au devenit de largă folosință termenii holocaustși terorism, care definesc foarte bine, - într-un singur cuvânt - crimele comise împotriva evreilor și crimele făcute de teroriști, cu scop de exterminare. Aceste expresii ușurează mult  comunicarea între oameni și fac ușor de înțeles categoria crimelor despre care se vorbește. Azi, toată lumea le cunoaște semnificația.
Nu există o asemenea sintagmă pentru definirea crimelor făcute de comuniști, în numele ideologiei comuniste, începând cu asasinarea  familiei Imperiale a Țarului Nicolae al II-lea și continuând cu asasinarea celor 22.000 de ofițeri polonezi la Katyn, uciderea țăranilor în timpul colectivizării forțate – prin înfometare deliberată sau împușcare – (vezi Holodomorul, înfometarea deliberată din Ucraina), și în ce ne privește, crimele de la Lunca și  Fântâna Albă și genocidul deportaților în Siberia.
De aceea, nu trebuie să surprindă pe nimeni  apariția sintagmei care lipsea:  comucidul.
Această sintagmă definește  tot, cu un singur cuvânt, crimele făcute de comuniști sau în numele ideologiei comuniste, sub orice formă și în orice loc s-au comis.
Articolul complet poate fi citit AICI

Niciun comentariu: