marți, 9 octombrie 2012

România, un exemplu în ceea ce privește modul în care tratează minoritățile naționale

Preşedintele Congresului Mondial al Ucrainenilor, Evhen Ciolii, a fost primit, marți, la București, de Președintele României, Traian Băsescu - informează un comunicat al Președinției de la București. În cursul întrevederii, au fost abordate chestiuni referitoare la situaţia minorităţilor naţionale din România și din Ucraina. 
Foto: www.presidency.ro
Potrivit sursei, Traian Băsescu a accentuat că minoritatea ucraineană din România beneficiază, printre altele, de reprezentare în Parlamentului de la București, precum şi de fonduri alocate de la bugetul de stat. Băsescu a mai declarat că este de dorit ca etnicii români din Ucraina să beneficieze de drepturi similare acordate minorităţii ucrainene din România. 


La rândul său, președintele Congresului Mondial al Ucrainenilor, Evhen Ciolii, a afirmat că România este un exemplu în ceea ce privește modul în care tratează minoritățile naționale. “De fiecare dată când am ocazia, ofer România ca exemplu pentru modul în care tratează minoritățile naționale și pentru modul în care știe să respecte drepturile omului. România se află la cel mai înalt nivel în ceea ce privește respectarea cetățenilor de altă etnie, acordând chiar locuri în Parlament pentru minoritățile naționale" - a declarat Evhen Ciolii.

Niciun comentariu: