marți, 11 septembrie 2012

Donaţii de carte pentru românii din Nordul Bucovinei

Peste o mie de volume vor fi donate către trei biblioteci din Regiunea Cernăuţi, în urma demersului Bibliotecii Bucovinei ‘I. G. Sbiera’ Suceava de strângere, printr-o campanie publică, a unui număr de cărţi în limba română, a declarat presei, luni, directorul bibliotecii sucevene Gabriel Cărăbuş, informează Agerpres.

Prima locaţie în care vor ajunge parte din volume va fi Biblioteca raionului Herţa, unde cărţile vor fi transportate în perioada imediat următoare, după care va urma cea din Crasna şi cea din Mahala.

‘"Mulţumim pe această cale tuturor sucevenilor care ne-au sprijinit în această iniţiativă, cu menţiunea că cei care au donat cărţi au făcut-o cu o mare deschidere şi bucuria că pot ajuta românii de la nord de graniţă, contribuind la satisfacerea cerinţelor de lectură în limba română ale acestora. Amintim aici faptul că în acelaşi scop a fost constituită şi o bibliotecă mobilă, cu un fond de carte în limba română de o mie de volume, în cadrul proiectului Bibliotecile Porţi deschise spre cunoaştere, implementat de către Biblioteca Bucovinei, în parteneriat cu Biblioteca Ştiinţifică Universală Regională M. Ivasiuk Cernăuţi, Consiliul Judeţean Suceava şi Muzeul Bucovinei, care s-a bucurat de un mare succes în rândul membrilor celor patru comunităţi româneşti unde a poposit câte 30 de zile, şi anume Herţa, Crasna, Storojineţ şi Mahala. De asemenea, în acelaşi sens, mulţumim şi donatorului anonim care a dăruit Bibliotecii Bucovinei un fond de carte de peste 300 de volume, constituit în colecţia Mihaela”, a spus Cărăbuş.

Niciun comentariu: