miercuri, 22 august 2012

Vizită de studiu a funcţionarilor din Parlamentul R.Moldova în România

Asociația Convergențe Europene (ACE), în colaborare cu Asociația Culturală Pro Basarabia și Bucovina (ACPBB), organizează, în perioada 23-26 august 2012, o vizită de studiu la București pentru 15 funcționari din Parlamentul Republicii Moldova, printre aceștia numărându-se consultanți în comisii parlamentare și consilieri ai deputaților de la Chișinău. Pe parcursul vizitei la București, participanții la proiectul intitulat “Experiența de integrare europeană a României – modulul parlamentar” vor asista la dezbateri referitoare la integrarea europeană a Republicii Moldova, funcționarea Parlamentului, reforma sistemului legislativ și stimularea parteneriatelor profesionale şi se vor întâlni cu colegi din Parlamentul României.

Prin desfășurarea acestui proiect, organizatorii mizează pe consolidarea relațiilor dintre participanți și persoanele-resursă prin valorificarea intereselor comune de ordin profesional și cultural. Interacțiunea invitaților din RM cu mediul istoric și cultural al Bucureștiului, dar și cu omologii lor din Parlamentul României, vor genera o atmosferă constructivă de natură să favorizeze crearea de parteneriate și valorificarea potențialului participanților de pe ambele maluri ale Prutului. Totodată, prin acțiunile prevăzute în proiect, vor fi aduse contribuții în ceea ce privește premisele racordării beneficiarilor la circuitul cultural românesc, ca parte a celui european actual.

Vizita de studiu „Experiența de integrare europeană a României - modulul parlamentar” se înscrie în seria demersurilor întreprinse de organizatori în vederea cunoașterii reciproce a românilor de pe cele două maluri ale Prutului, a schimbului de experiență și de opinii dintre aceștia, precum și a promovării unei mai bune înțelegeri a procesului de integrare europeană a R.Moldova.

Niciun comentariu: