joi, 24 noiembrie 2011

Dezbatere cu genericul ”UE vine la tine acasă!”, organizată la Chişinău

În perioada 25-27 noiembrie, Asociaţia pentru Integrare Europeană va organiza o nouă acţiune din cadrul programului U

E vine la tine acasă!, constând din 2 componente, respectiv o dezbatere publică privind aderarea R. Moldova la UE şi un training pentru tinerii jurnalişti moldoveni.
Dezbaterea va avea loc la Casa Cunoştinelor (Maison de Savoir) din Chişinău (str. Căpriana, nr. 50, Bloc C, ASEM), începând cu ora 10:00 şi va reuni experţi în integrare europeană, relaţii internaţionale, precum şi oficiali reprezentând R. Moldova şi Delegaţia Uniunii Europene.

Sunt ateptaţi mai mulţi participanţi la dezbatere, inclusiv jurnalişti, ONG-işti şi studenţi.

Training-ul va fi susţinut de către 2 experţi în jurnalism de la Televiziunea Română în zilele de 26 şi 27 noiembrie. În cadrul activităţilor, participanţii vor putea beneficia de pe urma transferului de know-how a jurnaliştilor din statul vecin privind jurnalismul european, triunghiul editorial, tehnici de abordare, facilităţile oferite de instituţiile europene, documentarea online despre instituţiile europene şi altele.

Scopul proiectului constă în sporirea capacităţilor tinerilor jurnalişti în domeniul jurnalismului european, precum şi promovarea valorilor europene şi ale democraţiei, înţelegerea procesului de integrare europeană şi a locului R. Moldova în politica europeană de vecinătate.

Proiectul este implementat de către Asociaţia pentru Integrare Europeană, cu susţinerea Asociaţiei „Convergenţe Europene” din România şi reprezintă modulul pentru jurnalişti din cadrul Programului „UE vine la tine acasă!”.

Sursa: Blogul lui Tudor Cojocariu

Niciun comentariu: