marți, 27 septembrie 2011

Vizită arhierească la românii din dreapta Tisei


Credincioşii români de pe malul drept al Tisei, din Apşa de Mijloc, Regiunea Transcarpatia-Ucraina, l-au avut în mijlocul lor pe Preasfinţitul Părinte Iustin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului, informează TRINITAS TV.

Preasfinţia Sa a oficiat, duminica, 25 septembrie, cu prilejul hramului, Sfânta Liturghie în Parohia „Naşterea Maicii Domnului” alături de Înaltpreasfinţitul Părinte Marc, Arhiepiscop al Hustului şi Vinogradovului şi Preasfinţitul Părinte Metodie, fost episcop al aceleiaşi eparhii. Sfânta Liturghie a fost săvârşită în prezenţa a peste 1000 de credincioşi.

Cu această ocazie, Preasfinţitul Părinte Iustin Sigheteanul a declarat: „Am slujit împreună Sfânta Liturghie, înconjuraţi de mulţi preoţi din stânga şi din dreapta Tisei şi de o mare mulţime de credincioşi. Este o mare bucurie şi o mare binecuvântare, ca aici în dreapta Tisei, să putem constanta că românii ortodocşi maramureşeni îşi păstrează limba, credinţa, cultura, tradiţiile şi obiceiurile pe care le au din moşi-strămoşi. De asemenea, de câte ori venim, transmitem din partea Bisericii Ortodoxe Române, a Întâistătătorului Bisericii noastre, a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel mesajul de binecuvântare, întărire şi apreciere”.

La Liturghie au participat autorităţi locale, precum şi reprezentanţi ai Statului Român.

La finalul Sfintei Liturghii au fost oferite diplome de apreciere pentru preotul paroh şi binefăcători. De asemenea, din partea Ministerului român al Culturii şi Patrimoniului naţional, Preasfinţitul Părinte Metodie şi parohul bisericii au primit diplome de apreciere.

După Sfânta Liturghie ierarhii, alături de credincioşi, au înconjurat de trei ori biserica, fiind oficiată şi o slujbă de binecuvântare a fântânii din curtea lăcaşului de cult.

Sursa: BASILICA

Niciun comentariu: