duminică, 7 august 2011

Rezultatele unei colaborari intre ONG-uri din Romania si Ucraina

Nu a trecut un an de zile de la prima intalnire a cluburilor Rotaract TEAM Baia Mare din Romania si Rotaract Uzhgorod din Ucraina si primele rezultate n-au incetat sa apara.

Manati de un spirit rotaryan absolut, abundenta in diversitate culturala si solidaritate si buna colaborare intre popoare cele doua organizatii de tineri profesionisti si-au propus o colaborare pe termen lung. Avand in vedere caracterul multicultural al zonei Maramuresului, a Maramuresului istoric si a Zakarpatiei, o idee ce a fost pusa deja in practica se refera la o promovare reciproca a acestor tinuturi. Pentru a ajunge la romanii de dincolo de Tisa si la ucrainienii din nordul Maramuresului, cele doua organizatii non profit au editat si distribuit gratuit o revista bilingva. Primul numar a fost lansat pe data de 1 decembrie 2010, de ziua nationala a Romaniei, ceea ce a dat o importanta si mai mare acestei colaborari.

Revista Altfel, asa cum a fost intitulata de initiatori, este totodata o provocare pentru acesti tineri care incearca asa cum pot mai bine sa isi uneasca eforturile in atingerea obiectivului organizatiei, de a servi mai presus de tine insuti.

Interesant este faptul ca prima revista a aparut sub coordonarea grupului de initiativa, chiar inainte ca toate procedurile de chartare internationala a clubului baimarean sa fie realizate. Al 2-lea numar al revistei Altfel a aparut in luna iunie in cadrul evenimentului de Chartare, eveniment la care au fost prezenti si membri ai altor cluburi Rotaract si Rotary.

In prezent, revista este printata in 500 de exemplare si distribuita in cate 250 exemplare si de-o parte si de alta a Tisei.

Planurile sunt de a ridica stacheta si de-a imbunatati calitatea materialelor, numarul de pagini si numarul de exemplare. Toti cei care doresc pot sprijini aceasta initiativa.

Niciun comentariu: