duminică, 9 ianuarie 2011

Sfânta Liturghie alături de românii de peste Tisa


Potrivit calendarului bisericesc neîndreptat, în această perioadă, o parte dintre creştinii ortodocşi au sărbătorit Crăciunul. Astăzi, 9 ianuarie, în ziua de pomenire a Sfântului Arhidiacon Ştefan, Preasfinţitul Părinte Iustin Sigheteanul, Arhiereu - vicar al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului s-a aflat în mijlocul credincioşilor Parohiei Slatina, localitate situată pe malul drept al Tisei, pe teritoriul actual al Ucrainei,. Preasfinţia Sa a oficiat Sfânta Liturghie în Biserica „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” din localitate, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, după cum ne informează TRINITAS TV.

„M-a bucurat nespus de mult prezenţa în număr atât de mare a credincioşilor la biserică şi ataşamentul lor faţă de Biserica noastră Ortodoxă. Avem aici un cor extrem de valoros care anul trecut a împlinit 40 de ani de existenţă şi care a fost pilonul principal în păstrarea portului maramureşean, a graiului maramureşean, a credinţei ortodoxe. Din partea Preafericitului Părinte Patriarh am transmis un mesaj de apreciere a felului în care ei îşi păstrează aceste valori strămoşeşti, am transmis binecuvântarea Preafericirii Sale şi am dăruit părintelui Dorin, Sfânta Scriptură, ultima ediţie a Sfântului Sinod”, a spus Părintele Iustin Sigheteanul Arhiereu - vicar al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului.

Biserica Parohiei „Slatina” s-a dovedit neîncăpătoare pentru miile de credincioşi veniţi în a treia zi de Crăciun să participe la Sfânta Liturghie. La finalul Sfintei Liturghii toţi credincioşii au cântat colinde. În continuare, la casa parohială din localitate, Preasfinţitul Părinte Iustin Sigheteanul a primit mai multe grupuri de colindători.

Parohia „Slatina” aparţine de Episcopia Hustului şi Vinogradovului din Ucraina.

Sursa: AGENŢIA DE ŞTIRI BASILICA (www.basilica.ro)

Niciun comentariu: