miercuri, 24 iunie 2009

Lansarea programului de tabere pentru tinerii de origine română din străinătate - ARC


Departamentul pentru Relaţiile cu Românii de Pretutindeni din cadrul Ministerului Afacerilor Externe va lansa joi, 25 iunie 2009, ora 11.00, la Farul Vechi din Sulina, programul de tabere pentru tinerii de origine română din comunităţile româneşti de peste hotare, denumit generic ARC. Din partea Ministerului Afacerilor Externe va participa secretarul de stat pentru relaţiile cu românii de pretutindeni, Eugen Tomac.

În cadrul programului ARC, în această vară, peste 2.000 de tineri de origine română din Republica Moldova, Ucraina, Serbia, Ungaria, Bulgaria, Albania, Croaţia, Grecia, Austria, Germania, Spania, Italia, Portugalia, Franţa, Marea Britanie, Belgia, Olanda, Israel şi Autoritatea Naţională Palestiniană, elevi, studenţi sau membri ai organizaţiilor româneşti din aceste ţări, se vor bucura de o vacanţă de şapte zile în România. Programul ARC se desfăşoară în cinci serii, în centrele de agrement pentru tineret din Sulina, Poiana Pinului, Eforie Sud şi 2 Mai.

În tabăra de la Sulina vor fi găzduiţi timp de o săptămână 150 de elevi şi profesori ai şcolilor româneşti din Dubăsari, Râbniţa, Tighina şi Tiraspol, localităţi din regiunea transnistreană a Republicii Moldova.

Programul de tabere ARC este o iniţiativă a Departamentului pentru Relaţiile cu Românii de Pretutindeni din cadrul MAE, derulată în parteneriat cu Ministerul Tineretului şi Sportului şi Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii şi sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României.

În luna august, la Eforie Sud, finalul programului ARC va fi marcat prin organizarea celei de-a IV-a ediţii a Şcolii de Vară “Comunităţi româneşti şi identitate europeană” la care vor participa 500 de tineri etnici români din comunităţile româneşti din vecinătate, Uniunea Europeană şi Orientul Mijlociu.

Sursa: site-ul Ministerului Afacerilor Externe

Niciun comentariu: