marți, 23 iunie 2009

Întrevederea ministrului Afacerilor Externe, Cristian Diaconescu, cu o delegaţie a reprezentanţilor comunităţii româneşti din Ucraina


Ministrul Afacerilor Externe, Cristian Diaconescu, a avut miercuri, 23 iunie, o întrevedere cu o delegaţie a reprezentanţilor comunităţii româneşti din Ucraina invitaţi la Bucureşti pentru o serie de consultări cu autorităţile române.

Pe parcursul întrevederii, liderii organizaţiilor româneşti din Ucraina au prezentat situaţia minorităţii româneşti din această ţară şi dificultăţile pe care aceasta le întâmpină în ceea ce priveşte prezervarea identităţii culturale, lingvistice şi religioase. O atenţie deosebită a fost acordată păstrării legăturilor cu România după aderarea ţării noastre la Uniunea Europeană.

Şeful diplomaţiei române, Cristian Diaconescu, a subliniat disponibilitatea Ministerului Afacerilor Externe de a identifica şi promova măsuri concrete care să vină în întâmpinarea solicitărilor legitime ale minorităţii româneşti din Ucraina, în concordanţă cu prevederile acordurilor bilaterale în vigoare. De asemenea, ministrul Afacerilor Externe a precizat că diplomaţia românească depune toate eforturile pentru ca relaţiile politico-diplomatice dintre România şi Ucraina să evolueze inclusiv în beneficiul comunităţii româneşti.

La întrevedere au participat Eugen Tomac, secretar de stat pentru relaţiile cu românii de pretutindeni, Natalia Intotero, secretar de stat pentru relaţii interinstituţionale, precum şi alţi oficiali ai MAE.


Informaţii suplimentare

Vizita delegaţiei reprezentanţilor comunităţii româneşti din Ucraina face parte din programul de consultări directe între reprezentanţi ai organizaţiilor româneşti de peste hotare şi autorităţile române, iniţiat de Ministerul Afacerilor Externe prin Departamentul pentru Relaţiile cu Românii de Pretutindeni.

Sursa: site-ul Ministerul Afacerilor Externe al Romaniei

Niciun comentariu: