vineri, 8 februarie 2008

Ucrainean de 66 de ani pus sub acuzare pentru trecere frauduloasa in Maramures

    "Un batran din Ucraina a fost prins in Valea Viseului, in imediata apropiere a frontierei de stat, la aproximativ cinci metri de malul raului Tisa, la putin timp dzupa ce a fugit din tara sa. Barbatul a fost retinut in seara zilei de 7 februarie de lucratori ai Politiei de Frontiera Maramures - Sectorul Sighet.

    Mihailovici T., de 66 ani, din Delovoe a trecut fraudulos frontiera, din Ucraina in România, peste raul Tisa. Din verificarile efectuate a rezultat ca barbatul a vrut sa-si viziteze rudeniile din tara noastra. Ucraineanului i s-a intocmit dosar penal pentru savârsirea infractiunii de trecere ilegala a frontierei de stat, iar vineri politistii de frontiera maramureseni l-au predat pe Mihailovici T. autoritatilor ucrainene.
"
Sursa www.emaramures.ro

    Nu incurajez astfel de fapte, dar iata ca trebuie sa vedem cazuri cand, ca sa-ti vezi rudele, trebuie sa treci fraudulos granita, prin apă. Oare daca am avea pe unde sa trecem legal, ar mai fi asemenea cazuri? Greu de crezut. Aşa că, Statule, fă bine şi deschide punctele de trecere a frontierei, că dacă nu, tot aşa o să-ţi treacă gardul, toţi, ilegal.

Un comentariu:

dumitrescumihaiflorea@yahoo.com spunea...

este greu de inteles cum in conditiile in care dincolo de Tisa,pe malul drept sunt localitati cu vechi familii romanesti, cu legaturi de rudenie in Romania ,sa nu existe infrastructura necesara.
Romania are obligatia sa arunce punti de legatura peste cursurile de apa pentru a nu le trnsforma in alt tip de "ziduri"intre popoarele europene si poporul ucrainian,dornic sa se apropie.