vineri, 30 noiembrie 2007

Aducem Maramuresul la Bucuresti


Clubul Maramuresenilor din Dreapta Tisei organizeaza, in data de 6 decembrie, de Sf. Nicolae, "Seara Maramureseana". Evenimentul se va desfasura in incinta salii nr.5 a Casei de Cultura Studentesti (Str. Calea Plevnei 61, sector 1, Bucuresti) la orele 17:oo.
Toti cei care se simt maramureseni, sunt asteptati joi, 6 decembrie, la Seara Maramureseana.

"Seara Maramureseana" este o ocazie unica pentru maramureseni de a se intalni la Bucuresti. Cu cativa ani in urma, acest eveniment se organiza anual, dar, cu trecerea timpului, din lipsa de organizatori, "Seara Maramureseana" parca a fost data uitarii. Iata ca au trecut aproape trei ani de cand maramuresenii s-au intalnit la Casa de Cultura a Studentilor si se vede ca acestia si-au dus dorul, drept urmare, studentii aflati la studii in Bucuresti si in alte centre universitare din tara s-au gandit sa ii adune din nou, macar pentru cateva ore, pe cei care isi au radacinile atat in Maramuresul din dreapta Tisei, cat si in cel din stanga ei.

O mână de oameni, atâţia s-au adunat in 2003 la "intrunirea maramuresenilor" in Bucuresti. Au fost putini, dar si asa s-a simtit acea veselie pe care numai in Maramures o gasesti. Organizatorii au reusit sa aduca o bucata din Maramures la Bucuresti, sa ii faca pe cei ce au plecat candva din acele locuri sa se simta intr-un fel, acasa. Toti au fost incantati de "invartitele", cantecele populare si colindele specifice zonei.
Clubul Maramuresenilor din Dreapta Tisei a fost infiintat de tineri maramureseni din dreapta Tisei aflati la studii in Romania.

Scopuri si obiective ale Clubului:
  • sa organizeze activitati cultural-turistice pentru promovarea traditiilor romanesti, a folclorului din Maramuresul Istoric;

  • sa colaboreze cu organizatii, societati, asociatii, ligi, institutii, persoane particulare din Romania, Ucraina si alote state, pentru realizarea scopului si obiectivelor propuse de Club;

  • sa apere interesle membrilor sai, sa combata cu fermitate tendintele national-sovine, antidemocratice, precum si actiunile neorganizate si neutorizate de membrii Clubului, care contravin legilor statului Roman si Ucrainean.

Ce isi propune Clubul:

  • organizarea unor seri maramuresene;

  • sprijinirea tinerilor veniti la studii in Romania;

  • organizarea anuala a festivalului de colinde "Noi umblam si colindam" in zona Maramuresului din dreapta Tisei, care are ca scop pastrarea obiceiurilor strabune;

  • organizarea unui simpozion in spatiul din dreapta Tisei despre cultura si traditiile zonei;

  • realizarea unei pagini web despre cultura si traditiile Maramuresului.


2 comentarii:

Anonim spunea...

mersi

Anonim spunea...

pana la urma seara a fost pe doi sau va fi pe sase?